Fungicid Bayer Luna Experience 400 SC

 

Fungicid pentru combaterea bolilor la măr și legume.

Descriere

Fungicid pentru combaterea bolilor la măr și legume.

Substanțe active: fluopiram 200 g/l + tebuconazol 200 g/l
Formulare: SC (suspensie concentrată)
Certificat de omologare: Nr. 02-0009 din 13.02.2012

Mod de acțiune

Luna® Experience – conține fluopiram, o substanță activă nouă, cu proprietăți penetrante și translaminare, foarte eficace asupra unui spectru larg de patogeni în tratamente preventive. În ciclul de dezvoltare al patogenilor, fluopiram acționează în toate stadiile, inhibând germinația sporilor, creșterea tubului germinativ, creșterea miceliului și sporularea. Tebuconazol are acțiune sistemică și prezintă proprietăți preventive, curative și uneori eradicative care îi conferă un spectru larg de activitate. Sunt protejate frunzele, lăstarii, florile și organele fructifere.

 Cultură Organism ţintă Doză
Măr Rapăn, Făinare0,75 l/ha
Ceapă (cu excepția cepei pentru verdeață) Rugina cepei, Alternarioza, Putregai cenușiu, Stemfilio0,75 l/ha
CastravețiFăinare, Alternarioză, Antracnoză0,75 l/ha
Morcov Făinare, Pătarea brună, Cercosporioză, Putregai alb0,75 l/ha
Tomate Făinare, Septorioză, Alternarioză0,75 l/ha
Varză Fusarioză, Alternarioză0,75 l/ha
Mod de utilizare

Măr: se aplică în doza de 0,75 l/ha pentru combaterea rapănului (Venturia inaequalis) și a făinării (Podosphaera leuchotricha). Tratamentele se efectuează începând cu faza de buton roz până la faza de coacere a fructelor.

Tomate: se aplică în doză de 0,75 l/ha pentru combaterea bolilor la tomate începând cu faza de butonizare până la coacerea fructelor.
Ceapă: se aplică preventiv în doză de 0,75 l/ha pentru combaterea bolilor aparatului foliar, începând cu fenofaza de formare a bulbului de ceapă.
Castraveți: se aplică în doză de 0,75 l/ha pentru combaterea bolilor la castraveți începând cu faza de butonizare până la recoltare.
Morcov: se aplică preventiv în doză de 0,75 l/ha pentru combaterea bolilor aparatului foliar începând cu faza de formare a rădăcinii până la recoltare.
Varză: se aplică în doză de 0,75 l/ha pentru combaterea bolilor la varză începând cu faza de formare a căpăținei.
 

Termenul ultimului tratament până la recoltare constituie 30 de zile pentru măr, morcov și varză, 20 de zile – la ceapă și 15 zile la tomate și castraveți. Numărul maximal de tratamente per sezon constituie 3 tratamente (excepție morcov – 2 tratamente per sezon).

Etichete