Sulfat de amoniu (N 21%, S 24%) - Cameli Construct SRL

Înființată în anul 2010, compania "Cameli Construct" SRL a devenit un distribuitor...
+373-6915-0177

Aceasta are o gamă largă de utilizări comerciale, fiind un important fertilizator pentru sol.

Descriere

Sulfatul de amoniu este un compus anorganic cu formula chimică (NH4)2SO4. Aceasta are o gamă largă de utilizări comerciale, fiind un important fertilizator pentru sol. Substanța conține 21% azot din cationul de amoniu și 24% sulf din anionul de sulfat.

Sulfatul de amoniu de origine sintetică este o substanță sulfurică azotată. Azotul, care se găsește în suplimentele pe bază de plante minerale, este vital pentru toate culturile. Sulful este unul dintre principalii nutrienți pentru plantele agricole, este o parte din aminoacizi și proteine. În ceea ce privește rolul său în nutriția plantelor, sulful este pe locul al treilea, iar primele sunt atribuite în mod tradițional azotului și fosforului. O cantitate mare de sulf din plante este reprezentată de săruri de acid sulfuric, motiv pentru care, datorită caracteristicilor sale, sulfatul de amoniu este indispensabil.

Amoniul în compoziția sa se caracterizează prin mobilitate redusă, disponibilitate și nu este spălat din sol. Prin urmare, are sens să folosiți soluția de sulfat de amoniu nu numai ca îngrășământ principal, ci și ca hrănire cu izvor. Datorită conținutului redus de sulf din sol, eficacitatea pansamentelor conținând fosfor, azot și potasiu este grav redusă. Aplicarea la timp a sulfatului de amoniu (granular, cristalin) dă rezultate excelente în zonele în care se cultivă rapița, cartofii, cerealele, sfecla de zahăr.

Lipsa de sulf din cereale la scară industrială este interpretată ca un semn al deficitului de azot. Folosind sulfat de amoniu pe pământ arabil, este posibil să eliminați simultan lipsa de sulf și azot și, ca urmare, îmbunătățirea calității produselor agricole.

Acest sulfat, numit și sare de sulf sau amoniu, Este un îngrășământ chimic care satisface nevoile de azot și crește, de asemenea, disponibilitatea fosforului și a micronutrienților., permițând astfel creșterea corectă a plantelor. Este compus din amoniu și sulf ca sulfat, care are un pH acid, de aceea este indicat să-l aplicați pe soluri calcaroase și argiloase.

Sulfat de amoniu are 21% azot amoniacal și 24% sulf sub formă de sulfat. Prezentarea sa fizică este formată din cristale solide fine de culoare albă, bej sau cenușie.

Este un îngrășământ care are mai multe beneficii pentru plantele noastre. Acestea sunt următoarele:

Activity – Women Bodybuilding Steroids – Dark Chocolate Daily sun pharma testosterone anabolic steroids in bodybuilding.

  • Are sulf sub formă de sulfat, care este singura formă pe care rădăcinile plantelor o pot absorbi imediat.
  • Crește rentabilitatea culturilor.
  • Conține azot și sulf, substanțe nutritive esențiale pentru formarea clorofilei.
  • Poate fi amestecat cu alte îngrășăminte.

Utilizare

Dacă avem în vedere care dintre plante ar trebui să fie fertilizate cu sulfat de amoniu în primul rând, utilizarea de îngrășământ este recomandabilă pentru următoarele culturi:

  • Cu o nevoie specială de sulf – rapiță și hrișcă, porumb, diverse tipuri de varză, grâu și floarea soarelui;
  • Preferând azotul sub formă de amoniu în loc de azotat – sfeclă de zahăr și cartofi, o varietate de culturi furajere;
  • Care prezintă un randament ridicat pe solurile ușor acide – pentru in, ceai, roșii, morcovi și dovlecei, ridiche și dovleac, pătrunjel și sorel, ridiche și napi, precum și zmeură și coacăze.

Folosirea îngrășămintelor este recomandată primăvara și toamna – deci substanțele din compoziție vor fi distribuite uniform în sol. Pe lângă faptul că este utilizat ca îngrășământ principal, sulfat de amoniu este excelent pentru fertilizarea sezonieră, cu condiția ajustării atente a mașinilor care distribuie compoziția pe câmp.

Recomandări pentru utilizare

Se recomandă respectarea următoarelor norme și metode de lucru cu sulfat de amoniu, în funcție de nevoile unor culturi.

Dozare

  • Rapiță de primăvară. Păstrarea cultivării – până la 80 kg / ha concomitent cu îngrășăminte de potasiu și fosfor. În timpul înmugurării – 40 kg / ha, la sfârșitul înfloririi – până la 10 kg / ha ca parte a pansamentului foliar cu cupru, bor, mangan.
  • Hrişcă. În timpul cultivării pre-însămânțare – 60–80 kg / ha concomitent cu îngrășăminte cu potasiu și fosfor.
  • Porumb. Prezentarea cultivării solului – până la 120 kg / ha cu potasiu, fosfor și diferite îngrășăminte organice. În procesul de slăbire între rânduri în faza de la 6 frunze adevărate – până la 50 kg / ha.
  • Cereale de primăvară (orz și grâu, mei, ovăz). Prescrierea cultivării – de la 60 la 80 kg / ha concomitent cu îngrășăminte cu potasiu și fosfor.
  • Cartofi. Cultivarea dinainte de plantare – de la 80 la 100 kg / ha în paralel cu îngrășămintele organice, potasiu și fosfor.
  • Pajiști. Prima aplicare în primăvară, când începe sezonul de creștere – până la 80 kg / ha, apoi – de fiecare dată după pășunat.
  • Pomicultură. Zmeură și coacăze – până la 60 g / m2, alte culturi de fructe de pădure și fructe – până la 50 g / m2.
  • Legumicultură. Pe baza unui m2, se recomandă următoarele standarde: alb și conopidă – 60 și 45 g fiecare, varză roșie și broccoli – 75 și 45 g, varză de kohlrabi și Bruxelles – 40 și 60 g, respectiv ridiche – 35 g, ridiche – 30 g , napi – 25 g, sorel și pătrunjel – 40 g fiecare, morcovi, dovleac și dovlecel – 35 g fiecare, roșii – până la 45 g, alte legume – până la 50 g.

Etichete