Fertilizant Expando - Green Has

Green Has
Green Has Italia a fost fondată în 1985. Linia de activitate a companiei include produ...
+373-6932-1230

EXPANDO este un bio regulator inovativ, studiat de către Green Has Italia Research, care conține nutrienți și componente organice de origine pur vegetală.

Descriere

EXPANDO este un bio regulator inovativ, studiat de către Green Has Italia Research, care conține nutrienți și componente organice de origine pur vegetală. Componentele EXPANDO sunt substanțe asemănătoare hormonilor, derivate din extracte de alge (Ascophyllum nodosum), aminoacizi și vitamine care sunt capabile să stimuleze expansiunea fructului și standardizarea mărimii acestuia, cât și a recoltelor de legume.

EXPANDO, datorită conținutului de molecule organice bioactive și fosfor, ajută metabolismul și procesele fiziologice care dau energie plantei, în mod special procesului de fotosinteză, care este esențial pentru dezvoltarea fructelor.

De ce să alegi EXPANDO?

  • Mărește dimensiunea și uniformitatea fructului.
  • Mărește producția comercială și reduce pierderile.
  • Favorizează alungirea spicului.

Compoziția: % w/w (echivalentul a % w/v la 20°C)

Azot (N) total – 3% w/w (3.8% w/v)

Azot (N) organic – 3% w/w (3.8% w/v)

Pentoxid de fosfor (P2O5) total – 4% w/w (5.1% w/v)

Pentoxid de fosfor (P2O5) solubil în apă din acid ortofosforic – 4% w/w (5.1% w/v)

Oxid de potasiu (K2O) solubil în apă – 6% w/w (7.6% w/v)

Bor (B) solubil în apă – 0.02% w/w (0.25% w/v)

Mangan (Mn) chelatat cu EDTA solubil în apă – 0.02% w/w (0.25% w/v)

Molibden (MO) solubil în apă – 0.1% w/w (0.13% w/v)

Carbon organic (C) de origine bio – 12% w/w (15.2% w/v)

Proprietăți fizice și chimice:

Densitatea (la 20°C): 1.27 g/ml

pH (soluție apoasă 1%): 6.5 ± 0.5 u. pH

Conductivitatea electrică (soluție apoasă 1 g/l): 350 µS/cm

CulturaDozele de aplicareMomentul de aplicare și recomandări
Foliar*
Pomi fructiferi3 – 4 l/ha3-4 tratamente, începînd din etapa de formare a fructului la 10-15 zile
Sîmburoase3.5 – 4.5 l/haPrima aplicare: de la întărirea sîmburelui / a 2-a aplicare: 8-10 zile după primul tratament / a 3-a aplicare: 8-10 zile după al doilea tratament
Măr3.5 – 4.5 l/haÎncepînd cu fructul de 20 mm, 3-4 tratamente la fiecare 12-15 zile (BBCH 71-72)
Pară3.5 – 4.5 l/haÎncepînd cu fructul de 20 mm, 3-4 tratamente la fiecare 12-15 zile
Struguri de masă3.5 – 4.5 l/haPentru mărirea fructului – prima aplicare: bobița de 8-10 mm / a 2-a aplicare: bobița de 15-16 mm
Lungirea axelor – prima aplicare: flori vizibile (BBCH 53) / a 2-a aplicare: înainte de înflorire (BBCH 57) / a 3-a aplicare: după înflorire (BBCH 71)
Viță de vie3.5 – 4.5 l/haPentru mărirea fructului – prima aplicare: după formarea fructului – 2-3 tratamente la 10-15 zile
Lungirea axelor – prima aplicare: flori vizibile (BBCH 53) / a 2-a aplicare: înainte de înflorire (BBCH 57) / a 3-a aplicare: după înflorire (BBCH 71)
Legume3.5 – 4.5 l/ha3-4 tratamente începînd din perioada de formare a fructului la 10-15 zile
Căpșuni și fructe mici3.5 – 4.5 l/ha3-4 tratamente începînd din perioada de formare a fructului la 10-15 zile
* – Folosiți produsul la o concentrație de 3 – 5%


Cum funcționează EXPANDO?

Planta absoarbe rapid EXPANDO prin aplicarea pe frunze. Conținutul de extracție de alge acționează asupra diviziunii celulare, influențînd hormonii implicați în dezvoltarea fructului, precum auxine și gibereline. Compușii organici (aminoacizi și vitamine) și molibdenul favorizează ciclul azotului, fundamental în procesul de dezvoltare a fructului.

EXPANDO conține, de asemenea, fosfor, responsabil pentru reglarea procesului energetic, esențial în timpul dezvoltării fructului, și potasiu, nutrienți necesari celulei în faza de diluare și importanți pentru transportarea zahărului. Sugerăm ca să se aplice la fiecare 10-15 zile, urmînd indicațiile din tabelul cu „doze de aplicare”.

Teste agricole 



Etichete