Fertilizant Bishop WSP - Organic Solutions

Misiunea „Organic Solution” SRL e de contribui semnificativ la dezvoltarea întreprinde...
+373-6800-1818

Bioprotector si imunostimulator, cultura mare, 100g, doza pentru 1 hectar.

Descriere

Bioprotector si imunostimulator, cultura mare, 100g, doza pentru 1 hectar.

BISHOP WSP este un biofertilizant, imunostimulator și bioprotector formulat pe bază de microorganisme cunoscute a fi extrem de importante atât pentru culturile vegetale, cât și pentru microflora benefică din sol.

BISHOP WSP are în compoziția sa Trichoderma Harzianum spp., cunoscută a fi biofertilizant natural, dar și o ciupercă antagonistă față de zeci de factori patogeni cunoscuți a fi extrem de virulenți în culturile de cereale, legume, fructe, dar și în viticultură, respectiv pomicultură / cultivarea arbuștilor fructiferi. În conținutul produsului se găsesc cantități optime de B. Licheniformis și Ascophylum Nodossum, care contribuie de asemenea la deblocarea nutrienților din sol, dezvoltarea rădăcinii plantelor, asigurarea micronutrienților necesari creșterii și dezvoltării, fixării azotului pe rădăcini și biostimulării culturilor vegetale și protecției împotriva factorilor patogeni.

Metoda de aplicare

Cereale, oleaginoase: 100g în 150-200 litri de apă / ha.

Timp de pauza intre tratamente

7 zile.

Compatibilitate

A se testa. Incompatibil cu fungicidele cuprice și de sinteză.

Conținut

  • T. Harzianum 1 x 10^9 ufc/g.
  • B. Licheniformis 1 x 10^9 ufc/g.
  • P. Fluorescens 1 x 10^9 ufc/g.
  • Ascophyllum Nodossum 1%

Culturi agricole

Cereale, oleaginoase.

Valabilitate 

5 ani  / Lot: vezi pe cutie.

Temperatura de depozitare

5-25 grade Celsius.

Descrierea microorganismelor conținute în produs:

PSEUDOMONAS FLUORESCENS

Caracteristici generale

Pseudomonas fluorescens are flageli multipli. Are un metabolism extrem de versatil și poate fi găsit în sol și în apă. Este un aerob obligatoriu, dar anumite tulpini sunt capabile să folosească nitrat în loc de oxigen ca acceptor final de electroni în timpul respirației celulare.

Temperaturile optime pentru creșterea P. fluorescens sunt 25–30°C. Este pozitiv la testul oxidazei. Este, de asemenea, o specie bacteriană nezaharolitică.

Proprietăți de biocontrol

Pseudomonas fluorescens prezintă proprietăți de biocontrol, protejând rădăcinile plantelor  împotriva ciupercilor parazite precum Fusarium sau Pythium, precum și a unor nematode fitofage.

Pseudomonas fluorescens induce rezistență sistemică în planta gazdă, astfel încât poate rezista mai bine atacului unui agent patogen adevărat.

De asemenea, Pseudomonas fluorescens

  • Depășește alți microbi (patogeni) din sol, de exemplu, prin siderofori, oferind un avantaj competitiv la captarea fierului.
  • Produce compuși antagonistici altor microbi din sol, cum ar fi antibioticele de tip fenazină sau cianura de hidrogen.

Pseudomonas fluorescens produce metabolitul secundar 2,4-diacetilfloroglucinol (2,4-DAPG), compusul care s-a dovedit a fi responsabil pentru proprietățile antifitopatogenice și de control biologic al acestor tulpini.

BACILLUS LICHENIFORMIS

Bacillus licheniformis este o bacterie omniprezentă, saprofită, comună din sol, care contribuie la ciclul nutrienților și prezintă activitate antifungică.

Este o bacterie gram-pozitivă, mezofilă. Temperatura optimă de creștere este de aproximativ 50 °C, deși poate supraviețui la temperaturi mult mai ridicate. Temperatura optimă pentru secreția enzimatică este de 37 °C. Poate exista sub formă de spori latenți pentru a rezista la medii dure sau în stare vegetativă când condițiile sunt bune.

Capacitatea mare de secreție a serin proteazei alcaline a făcut din B. licheniformis una dintre cele mai importante bacterii în producția industrială de enzime.

TRICHODERMA HARZIANUM

Trichoderma harzianum spp este unul dintre cele mai cunoscute microorganisme ca fiind un foarte bun antifungic natural. Sporii de trichoderma harzianum suprima activitatea factorilor patogeni de la nivelul rizosferei, dar și a celor instalați pe părțile aeriene ale plantelor.

Trichoderma harzianum spp. acționează extrem de rapid asupra bolilor de la nivelul solului, prin concurență dar și prin suprimare directă.

Cel mai bun efect îl are împotriva Botrytis, Fusarium și Penicillium, această clasă de microorganisme este folosită pentru controlul celor mai cunoscute boli ale legumelor, fructelor și cerealelor (septorioză, mălură, făinare, pătare, mozaic, ofilirea vasculară etc.).

Etichete