Fertilizant Azoter - Organic Solutions

Misiunea „Organic Solution” SRL e de contribui semnificativ la dezvoltarea întreprinde...
+373-6800-1818

Fertilizant Azoter - un nou tip de îngrășământ bacterian certificat ecologic.

Descriere

Fertilizant Azoter - un nou tip de îngrășământ bacterian certificat ecologic.

Bacteriile au un rol decisiv în menţinerea productivităţii solului: leagă azotul atmosferic şi-l dau la dispoziţia plantelor, ridică consumul de fosfat şi de potasiu prezent în sol, şi sprijină, de asemenea, descompunerea contaminanţiilor organici în sol.

Aceste funcţii de fapt îndeplinesc trei tipuri de bacterii

  • Azotobacter Croococcum: bacterie de legare a azotului atmosferic, furnizează plantei azot suficient  în cursul perioadei de vegetaţie.
  • Azospirillum Braziliense: de asemenea bacterie de legare a azotului atmosferic, care rezistă la temperaturi peste 30°C, astfel serveşte la aprovizionare cu azot şi în perioada de vară.
  • Bacterium Megatherium: după reproducerea acestui microorganism în sol, sistemul de rădăcină al plantei permite primirea fosforului mobilizat, care există în sol, dar pentru plantă în formă inaccesibilă.

Produsul măreşte cu ajutorul bacteriilor reproducerea microorganismelor, care sunt responsabile pentru descompunerea celulozei şi astfel stimulează formarea potasiului.

Produsele AZOTER® conţin, de asemenea, celuloză solubilă în apă. După consumarea celulozei aduse aceste bacterii încep să degradeze şi mineralizeze resturile de plante, faptul prin care se eliberează microelementele şi macroelementele, care sunt legate de acestea.

Această  acţiune de coordonare a bacteriilor-legare de azot, care mobilizează fosforul şi care sunt capabile să degradeze celuloza este numită ştiinţific METABIOZĂ. Acest proces constituie o bază teoretică a produselor AZOTER®.

Îngrăşământ bacterian Azoter®: Aprovizionarea N-P-K la cel mai înalt nivel

Printre îngrăşămintele bacteriene existente are AZOTER® cea mai mare densitate de germeni, 10⁹ – 14⁹ de germeni pe ml. Pentru fertilizarea unui hectar de teren sunt suficienţi 10 litri de îngrăşăminte AZOTER®, deoarece acest îngrăşământ produce în sol o cantitate mare de bacterii utile, faptul prin care se ridică în mod semnificativ microflora bacteriană a solului.

Avantajele îngrăşământului Azoter®

10 litri de îngrăşăminte cu bacteriile din sol AZOTER®  pe un hectar aduc sistemului de rădăcină a plantei 130 – 150 kg de azot, pun la dispoziţie 70 – 80 kg de fosfor din compuşii fosforului, care sunt inaccesibili pentru plantă şi mobilizează 30 kg de potasiu. Prin descompunere a rămăşiţelor de tulpină precum şi a  îngrăşământului verde şi de grajd se valorifică în continuare azotul, fosforul şi potasiul.

Germenii ale bacteriilor prezenţi în produs se ocupă nu numai de furnizarea N-P-K -ului, dar şi:

  • Mobilizează microelementele şi macroelementele;
  • Substanţele produse de bacteriile (Auxin, Gibberelin) măresc creşterea plantelor, vegetaţie, accelerează procesul de coacere a fructelor;
  • Vitaminele produse adaugă la plante rezistenţa împotriva bolilor;
  • Cresc rezistenţa împotriva secetei, sistemul de rădăcină a plantelor creşte cu  25%;
  • Bacteriile aduse şi activitatea lor cauzează renaşterea producţiei de humus;
  • Se îmbunătăţeşte structura, aerarea solului, precum şi prelucrarea terenului cu apă, iar terenul se afânează;
  • Produsul BIO;
  • Produsul nu pune în pericol mediul, pănza freatică nu se contaminează cu nitraţi nici cu nitriţi;
  • Accelerează distribuirea miriştilor şi resturilor vegetale;
  • Efectivitatea economică a acestui produs constă în faptul de a reducere costurile pentru nutriţia plantelor şi totodată se reduc cheltuielile secundare pentru protecţie. Pe bază de utilizare, pe o perioadă mai lungă, a produsului AZOTER, la solurile optime a fost dovedit faptul, că se pot înlocui în totalitate îngrăşămintele industriale de tip N-P-K, iar producţiile pe hectar nu au scăzut;
  • În comparaţie cu îngrăşămint artificial este posibilă reducerea cheltuielilor cca 60%.

Azoter-SC®: reuşita împotriva mucegaiului alb (Sclerotinia)

Azoter-SC® conţine în afară de bacterii şi substanţe active prezente în îngrăşământ AZOTER® mucegai Coniothyrium minitans hiperparazit, care distruge mucegaiul alb existent în sol. Coniothyrium minitans nu afectează planta, dar limitează şi distruge formarea mucegaiului de tip sclerotinia în sol, care cauzează ofilirea plantei. Prin aceasta se creează un ajutor eficient pentru protecţia solului şi limitează formarea bolii de tip sclerotinia.

Azoter-F®: lupta cu succes împotriva mucegaiului Fusarium

De asemenea, o formă extinsă a îngrăşământului AZOTER®, care serveşte pentru protecţia împotriva mucegaiului Fusarium. Produsul conţine mucegaiul parazitar Trichoderma viridae, care distruge sporii Fusaria deja în sol. În cazul în care această protecţie nu a avut loc deja în sol, atunci sporii de mucegai Fusarium se răspândesc, reduc cantitatea de substanţe nutritive plantei cu 25-30% şi produc micotoxine, care sunt toxice pentru oameni şi animale.

Îngrăşământul bacterian AZOTER® se foloseşte înainte de semănat. Folosirea ideală este cu 10 – 14 zile înainte de semănat. La temperaturi mai ridicate de 20  ̊C acest produs trebuie amestecat în sol în decurs de 1 – 2 ore, ca microorganismele să nu fie expuse pe un timp mai lung razelor solare. Se aplică prin modul de pulverizare a solului. Se dizolvă cu apă în proporţie de 1:30 – 1:50 l în funcţie de mecanismele de pulverizare. Combinarea produsului este bună, se poate amesteca şi aplica împreună cu erbicide şi fungicide, cu excepţia celor care conţin substanţe bactericide.

Doza recomandată este de 10 l pe 1ha (dar cel mai puţin 150 l de soluţie pregătită pentru 1ha), întrucât valorile declarate garantează efectul, care poate înlocui folosirea îngrăşămintelor industriale clasice. La această cantitate de dozare azotobacter şi azospirillium în mod regulat leagă azotul şi îl furnizează sistemului de rădăcină al plantei, care corespunde cu cca 130 – 150 kg azotului în substanţe nutritive.

În sistemul similar bac. megatherium eliberează fosforul legat, schimbă în sol tricalciumfosfat existent în dicalciumfosfat care este o formă solubilă în apă, şi astfel pune la dispoziţie nutriţie pentru cultură. Cantitatea de fosfor astfel eliberată corespunde la sfârşitul perioadei de vegetaţie cca 60 – 80 kg de fosfor în substanţe nutritive.

Etichete