Floarea soarelui high-oleică - Limagrain

Compania Limagrain a fost fondată de agricultori, și a rămas condusă de agricultori de...

Stabilitate mai buna la temperaturi foarte ridicate + rezistență crescută la oxidare = creșterea duratei de utilizare a uleiurilor (Procese de gătire repetate).

Descriere

Floarea soarelui high-oleică este un nou tip de Helianthus annuus - tipul L - obținut mutageneza chimică a unor populații vechi de floarea-soarelui (progres genetic care aparține amelioratorului rus K. Soldatov, care a indus în anul 1976 o mutație, care a dus la creșterea conținutului în acid oleic de până la 80-90%). Această transformare permite să se atingă sau chiar să se depășească un conținut de 90% în acid oleic din uleiul conținut în semințe. Acest nivel foarte ridicat permite deschiderea unor noi modalități de utilizare a uleiului de floarea-soarelui în procese industriale inovative.

ACIDUL OLEIC

Proprietățile unui ulei bogat în acid oleic

  • Stabilitate mai buna la temperaturi foarte ridicate + rezistență crescută la oxidare = creșterea duratei de utilizare a uleiurilor (Procese de gătire repetate).

Avantajele utilizării

  • Gust mai agreabil pentru uleiuri de primă presă.
  • Mai puțin favorabil depunerilor de colesterol în sistemul sangvin.
  • Conținut în alpha-tocoferol foarte crescut în anumite varietăți de floarea-soarelui.

Utilizări alimentare ale acidului oleic 

  • Uleiuri de tip Excellence - piața în plină expansiune (astăzi 2/3 de producție în Vestul Europei).
  • Uleiul de prăjit de tipul "Frial". Interes: rezistență puternică la oxidare și la încălzire repetate.
  • Conserve: Piața în dezvoltare. Interes: rezistență la râncezire.
  • Ingrediente din "baby-foods" (mâncare pentru bebeluș), sosuri alimentare și sosuri de asezonare de tip industrial - industrie în plină dezvoltare.

Etichete