Intrada - fungicid cu eficiență sporită pentru controlul bolilor la legume - Avgust
Intrada® este un fungicid pe bază de Azoxistrobin, 250 g/l, foarte eficient în protecția culturilor de legume de diferite boli, având atât efect profilactic, cât și curativ.
Descriere
Intrada® este un fungicid pe bază de Azoxistrobin, 250 g/l, foarte eficient în protecția culturilor de legume de diferite boli, având atât efect profilactic, cât și curativ.
Avantaje
- eficiență ridicată împotriva unui șir de boli ale culturilor legumicole;
- protecția fiabilă a cartofilor de rizoctonioză si râia argintie, stimulator pentru dezvoltarea rădăcinilor, stolonilor și tuberculilor;
- dubla acțiune – de contact si sistemică;
- efect profilactic și curativ pe termen lung;
- stimularea procesului de fotosinteză și menținerea sănătoasă a aparatului fotosintetic al plantelor.
Forma preparativă: suspensie concentrată.
Mecanism de acțiune: preventiv și curativ.
Azoxistrobin perturbă activitatea mitocondriilor ciupercilor patogene, inhibă formarea și creșterea sporilor în miceliul ciupercii. Are un pozitiv efect fiziologic asupra plantelor, îmbunătățește calitatea recoltei.
Viteza impactului
Intrada® începe să funcționeze imediat după aplicare. Azoxistrobin este un inhibitor cu acţiune rapidă asupra sporilor patogeni.
Perioada de protectie: până la 6 săptămâni de la data tratamentului, în funcție de condițiile meteorologice și nivelul de infectare.
Recomandări de utilizare: în general, se recomandă două tratamente în timpul perioadei de vegetație, iar numărul maxim admis de tratamente este trei:
- la tomate – după înflorirea 1-2 inflorescențe, ulterior – după 7 – 14 zile;
- la castraveți – înainte și după înflorire, ulterior – după 7-14 zile;
- la cartof – se recomandă a realiza tratarea tuberculilor în scopul prevenirii bolilor.
Fitotoxicitate: cu respectarea strictă a reglementărilor de aplicare, tratamentul nu este fitotoxic pentru culturi.
Compatibilitate: Intrada® este compatibil cu alte pesticide, cu excepţia preparatelor cu aciditate puternică sau reacție puternic alcalină.
Consumul soluției de lucru
- tomate în câmp deschis – până la 600 l/ha, spații protejate – până la 1000l/ha.
- castraveți în câmp deschis – până la 800l/ha, în spații protejate – până la 1500l/ha.
- cartof – 70-120 l.