Helianthex erbicid floarea soarelui

Bioprotect
Bioprotect - unul dintre distribuitorii de top pe piața de inputuri şi servicii agrico...
+373-2221-4110

Helianthex TM este un erbicid sistemic selectiv cu aplicare în post-emergentă la culturile de floarea-soarelui, pentru controlul buruienilor cu frunză lată.

Descriere

Substanța activă: halauxifen-metil, 68,5 g/l.

Producător: Corteva Agriscience.

Avantaje

  • Acțiune sistemică.
  • Fereastră largă de aplicare: de la faza de 4 frunze până la începutul butonizării.
  • Compatibil cu alte produse în amestec.
  • Eficacitate excepțională în combaterea buruienilor problemă.
  • Cea mai eficientă soluție împotriva ambroziei, chiar și în stadii mai avansat.

Ambalaj

  • 1 l.

Caracteristici

Helianthex TM este un erbicid sistemic selectiv cu aplicare în post-emergentă la culturile de floarea-soarelui, pentru controlul buruienilor cu frunză lată. Substanța activă halauxifen-metil Arylex TM active este un arilpicolinat, ce aparține Grupului O conform clasificării HRAC și acționează ca o auxină sintetică.

Este absorbit de către buruienile sensibile prin frunze și este rapid translocat prin sistemul vascular până la punctele de creștere ale buruienilor unde se acumulează. Moleculele de Arylex TM active sunt absorbite rapid de celulele plantei, unde erbicidul imită hormonii naturali prin legarea de receptorii de auxină specifici nucleului și declanșează pierderea funcției normale de creștere. În doar câteva ore, până la câteva zile de la aplicare, simptomele vizuale apar și continuă să se dezvolte ducând la moartea buruienilor sensibile în câteva săptămâni de la aplicare.

După tratament, buruienile sensibile încetează să crească, apoi apar deformări ale frunzelor și tulpinilor și cloroze care duc la necrozarea și moartea buruienilor. Cel mai rapid efect erbicid este obținut prin aplicarea erbicidului pe buruienile aflate în stadii mici de dezvoltare, în timpul creșterii active. Simptomele vizuale, în funcție de speciile de buruieni, apar în câteva zile până la câteva săptămâni după tratament.

Recomandări de utilizare

Erbicidul HelianthexTM poate fi utilizat pe toate tipurile de hibrizi de floarea soarelui (convenționali, ExpressSun® și Clearfield®) de la BBCH 14 (100% din plante cu 4 frunze complet dezvoltate) până la BBCH 50 (începutul butonizării) pentru controlul speciilor de buruieni cu frunza lată.

Pe lângă avantajele menționate, produsul HelianthexTM, aplicat în conformitate cu recomandările din etichetă și materialele de promovare, după tratament (după BBCH 51) se poate înființa orice cultură în rotație normală. Totuși, pentru a evita orice situație de fitotoxicitate, pentru culturile sensibile postmergătoare (soia, trifoi, linte) se recomandă arătura înainte de semănat.

Este interzisă utilizarea produsului la temperaturi mai mici de 5 0 C sau peste 250 C, precum și în condiții de îngheț. Erbicidul HelianthexTM oprește rapid creșterea buruienilor sensibile chiar dacă simptomele specifice (cloroză, necroză și moartea) survin în 1-2 săptămâni de la aplicare.

Helianthex TM poate fi amestecat cu diverse produse de protecția plantelor. În combinație cu alți parteneri, se vor respecta cu strictețe recomandările partenerului.
Evitaţi amestecul în rezervor cu un număr mare de produse (erbicide, fungicide, insecticide, fertilizanți foliari, regulatori de creștere, după caz) care pot determina soluţii foarte concentrate cu efecte antagonice sau fitotoxice. Nu se amestecă cu produse în a căror etichetă se precizează că trebuie aplicate singure sau au interdicţii de aplicare cu acest produs. 

Erbicidul Helianthex TM poate fi amestecat în rezervor cu alte erbicide omologate pentru aplicarea în postemergență pentru toate tipurile de hibrizi de floarea-soarelui (ExpressSun ® , Clearfield®, Clearfield ® Plus și convenționali) pentru controlul suplimentar al buruienilor cu frunză lată. Nu se recomandă utilizarea Helianthex TM în amestec cu erbicide pe bază de imazamox. Poate fi, de asemenea, amestecat cu fungicide și insecticide.

Consultați eticheta partenerului de amestec și urmați întotdeauna recomandarea etichetei produselor, pentru controlul buruienilor, precauții, restricții de utilizare, adjuvant și informații despre rotația culturilor. Nu se recomandă folosirea Helianthex TM în amestec cu imazamox și graminicide. Se recomandă un interval de 7-10 zile între aplicarea graminicidului și a erbicidului Helianthex TM.

În cazul amestecului erbicidului Helianthex TM cu graminicide pentru a reduce riscul unei reduceri a controlului buruienilor monocotiledonate, se recomandă să urmați recomandările aplicării graminicidului: respectarea dozelor, surfactanților, perioada de aplicare, stadiile de creștere a buruienilor, etc.

CulturaOrganism nocivDozaModul și perioada de aplicare
Floarea soarelui (hibrizi)Buruieni dicotiledonate anuale și perene.45 ml/ha + VIVOLT - 200 ml/ha (SAS)Prin stropirea semănăturilor după apariția frunzei a 4-a a culturii (BBCH 14-18) sau la începutul butonizării (BBCH 30-50)
Floarea soarelui (hibrizi)Buruieni dicotiledonate anuale și perene.22 ml/ha + VIVOLT - 200 ml/ha (SAS)Două tratamente în perioada de vegetație: I-ul – după apariția frunzei a 4-a a culturii (BBCH 14-18); al II-lea – la începutul butonizării (BBCH 30-50)

Etichete