Biofungicid - Trichoderma vie - Euroalun

Euroalun
EUROALUN popularizează în rândul oamenilor beneficiile unei afaceri durabile în agricu...

Trichoderma viride este utilizată pentru a proteja cartofii, roșiile, sfecla, varza, ardeii, castraveții, ceapa, vinetele, căpșunile de grădină, trandafirii, garoafele, asterii, florile bulboase etc.

Descriere

Trichoderma viride este utilizată pentru a proteja cartofii, roșiile, sfecla, varza, ardeii, castraveții, ceapa, vinetele, căpșunile de grădină, trandafirii, garoafele, asterii, florile bulboase etc. "Trichoderma veride" nu numai că protejează plantele, dar le crește randamentul, păstrând calitatea și calitatea produsului, stimulează nutriția rădăcinilor, îmbunătățește fertilitatea solului, crește germinarea semințelor.

Compoziție

  • Sporii si miceliul ciupercii Trichoderma veride.

Forma preparativă

  • Masă miceliană cu spori de ciuperci verzi.

Clasa de pericol

  • III (moderat periculos)

Perioada de acțiune protectoare

La prelucrarea semințelor, efectul protector se menține pe tot parcursul sezonului de vegetație. Pe tulpinile și frunzele plantelor miceliul acționează timp de 7-10 zile, în funcție de gradul de infecție al plantelor și de condițiile meteorologice.

Mecanism de acțiune

Odată ajunși în solul umed, sporii de Trichoderma veride germinează, eliberând „antibiotice” naturale și dezinfectând solul din jur. În același timp, efectele Trichoderma veride sunt pe termen lung: stadiile latente și de iernare ale agenților patogeni sunt distruse, căzând pe zona deteriorată a unei plante bolnave, sporii germinează, hrănindu-se cu țesutul bolnav și, în același timp, tratează planta.

Activitate

Folosit pentru a proteja cartofii, rosiile, sfecla, varza, ardeii, castravetii, ceapa, vinetele, capsunile de gradina, trandafirii, garoafele, asterii, florile bulboase etc. de diverse boli. Trichoderma veride parazitează ciupercile care provoacă dezvoltarea putregaiului alb, cenușiu, uscat și al rădăcinilor, helmintosporiaza, râsul tardiv al crustei, mucegaiul, oidiumul, bucla frunzelor, fuzarium și alte boli. Miceliul de cereale de la Trichoderma veride nu numai că protejează plantele, dar crește randamentul acestora, păstrând calitatea și calitatea produsului, stimulează nutriția rădăcinilor, îmbunătățește fertilitatea solului și crește germinarea semințelor.

Compatibilitate 

Amestec de rezervor compatibil cu majoritatea pesticidelor. Cu toate acestea, este posibilă incompatibilitatea fizică și chimică a preparatelor, de aceea se recomandă efectuarea unui test de compatibilitate înainte de amestecare și utilizare. Poate fi folosit cu stimulente de creștere și îngrășăminte minerale. La fel și insecticidele chimice. Nu este de dorit să se aplice simultan cu bioinsecticide.

Condiții și perioada de păstrare 

Ambalajul cu miceliu de cereale se pastreaza in loc uscat, curat, ventilat, ferit de lumina directa a soarelui si precipitatii la o temperatura care nu depaseste 80С si la o umiditate relativa de cel mult 60% timp de 6 luni. Nu înghețați produsul! Utilizați soluția de lucru în 24 de ore după preparare.

Etichete