Vișin Turmalin

Artevos
Artevos este o asociație formată din mai mulți acționari care și-au unit forțele pentr...
+373-6852-8879

Caracteristici gustative - gust foarte bun, echilibrat, cu aromă intensă fructată, conținut ridicat de zahăr total (16% Brix), aciditate moderată (18,3 g/l).

Descriere

  • Origine - JKI Dresden-Pillnitz, Germania.
  • Părinți - Kelleriis 16 x P10,17,5 (Schattenmorelle x Köröser).
  • Creștere - vigoare medie spre mare, tendință de orientare verticală a ramurilor cu ramificare bună, formarea mugurilor de rod se realizează în principal pe ramuri anuale.
  • Caracteristici fitosanitare - soi sănătos, toleranță foarte bună la bolile fungice ale frunzelor, susceptibilitate medie la Monilinia laxa și M. fructigena.
  • Înflorire - tardivă, autofertil, flori de dimensiuni medii, uniform distribuite în tot pomul.
  • Maturare - tardivă, în săptămâna a cincea de maturare a vișinelor.
  • Aspect - fructe de dimensiune medie (21-23 mm), de culoare roșu închis, cu pedunculi de lungime medie (31-50 mm) și pețioluri caracteristice.
  • Calitate - pulpă de fermitate medie, culoare roșu închis, având suc de un roșu intens, cu un conținut foarte ridicat de antocieni, greutatea medie a unui fruct este de 5,5 g, conținând un sâmbure mic, ușor de separat (0,3 g).
  • Caracteristici gustative - gust foarte bun, echilibrat, cu aromă intensă fructată, conținut ridicat de zahăr total (16% Brix), aciditate moderată (18,3 g/l).
  • Producție - constantă și mediu înaltă.
  • Observații speciale - aproape fără nici o tendință de a degarnisi coroana; potrivit pentru formarea în sistemul fus; risc minor de daune provocate de înghețurile târzii; foarte potrivit pentru recoltare mecanizată după cum pedunculii se separă ușor de pe fruct la coacerea deplină.

Etichete