Vișin Turmalin

Artevos este o asociație formată din mai mulți acționari care și-au unit forțele pentr...
+373-6852-8879
Caracteristici gustative - gust foarte bun, echilibrat, cu aromă intensă fructată, conținut ridicat de zahăr total (16% Brix), aciditate moderată (18,3 g/l).
Descriere
- Origine - JKI Dresden-Pillnitz, Germania.
- Părinți - Kelleriis 16 x P10,17,5 (Schattenmorelle x Köröser).
- Creștere - vigoare medie spre mare, tendință de orientare verticală a ramurilor cu ramificare bună, formarea mugurilor de rod se realizează în principal pe ramuri anuale.
- Caracteristici fitosanitare - soi sănătos, toleranță foarte bună la bolile fungice ale frunzelor, susceptibilitate medie la Monilinia laxa și M. fructigena.
- Înflorire - tardivă, autofertil, flori de dimensiuni medii, uniform distribuite în tot pomul.
- Maturare - tardivă, în săptămâna a cincea de maturare a vișinelor.
- Aspect - fructe de dimensiune medie (21-23 mm), de culoare roșu închis, cu pedunculi de lungime medie (31-50 mm) și pețioluri caracteristice.
- Calitate - pulpă de fermitate medie, culoare roșu închis, având suc de un roșu intens, cu un conținut foarte ridicat de antocieni, greutatea medie a unui fruct este de 5,5 g, conținând un sâmbure mic, ușor de separat (0,3 g).
- Caracteristici gustative - gust foarte bun, echilibrat, cu aromă intensă fructată, conținut ridicat de zahăr total (16% Brix), aciditate moderată (18,3 g/l).
- Producție - constantă și mediu înaltă.
- Observații speciale - aproape fără nici o tendință de a degarnisi coroana; potrivit pentru formarea în sistemul fus; risc minor de daune provocate de înghețurile târzii; foarte potrivit pentru recoltare mecanizată după cum pedunculii se separă ușor de pe fruct la coacerea deplină.