Prun Jojo

Artevos
Artevos este o asociație formată din mai mulți acționari care și-au unit forțele pentr...
+373-6852-8879

Observații speciale - se recomandă evitarea zonelor cu risc de înghețuri târzii de primăvară din cauza înfloririi timpurii; pentru un gust bun, este important să se respecte etapa optimă de recoltare, deoarece fructele se colorează devreme (chiar dacă nu sunt încă coapte)

Descriere

  • Origine - Dr. Walter Hartmann, Germania.
  • Părinți - Ortenauer x Stanley.
  • Creștere - vigoare slabă spre medie, structură foarte bună a pomilor cu tendință de orientare orizontală a ramurilor.
  • Caracteristici fitosanitare - rezistent la Sharka (PPV), cu o anumită sensibilitate la Pseudomonas, de aceea se recomandă plantarea pe soluri bune pentru cultivarea prunului, dacă este posibil.
  • Înflorire - timpurie, autofertil.
  • Maturare - septembrie, fereastră largă de recoltare; cel puțin jumătate din pulpă trebuie să fie de culoare galbenă la etapa de maturare.
  • Aspect - fructe ovale, de culoare albastru închis, cu un strat ușor de pruină albastră, de dimensiuni medii spre mari.
  • Calitate - fructe ferme și suculente cu sâmburi ușor detașabili.
  • Caracteristici gustative - gust dulce-acrișor, armonios.
  • Producție - intrare timpurie pe rod, producție ridicată și stabilă.
  • Observații speciale - se recomandă evitarea zonelor cu risc de înghețuri târzii de primăvară din cauza înfloririi timpurii; pentru un gust bun, este important să se respecte etapa optimă de recoltare, deoarece fructele se colorează devreme (chiar dacă nu sunt încă coapte)

Etichete