Prun Jojo

Artevos este o asociație formată din mai mulți acționari care și-au unit forțele pentr...
+373-6852-8879
Observații speciale - se recomandă evitarea zonelor cu risc de înghețuri târzii de primăvară din cauza înfloririi timpurii; pentru un gust bun, este important să se respecte etapa optimă de recoltare, deoarece fructele se colorează devreme (chiar dacă nu sunt încă coapte)
Descriere
- Origine - Dr. Walter Hartmann, Germania.
- Părinți - Ortenauer x Stanley.
- Creștere - vigoare slabă spre medie, structură foarte bună a pomilor cu tendință de orientare orizontală a ramurilor.
- Caracteristici fitosanitare - rezistent la Sharka (PPV), cu o anumită sensibilitate la Pseudomonas, de aceea se recomandă plantarea pe soluri bune pentru cultivarea prunului, dacă este posibil.
- Înflorire - timpurie, autofertil.
- Maturare - septembrie, fereastră largă de recoltare; cel puțin jumătate din pulpă trebuie să fie de culoare galbenă la etapa de maturare.
- Aspect - fructe ovale, de culoare albastru închis, cu un strat ușor de pruină albastră, de dimensiuni medii spre mari.
- Calitate - fructe ferme și suculente cu sâmburi ușor detașabili.
- Caracteristici gustative - gust dulce-acrișor, armonios.
- Producție - intrare timpurie pe rod, producție ridicată și stabilă.
- Observații speciale - se recomandă evitarea zonelor cu risc de înghețuri târzii de primăvară din cauza înfloririi timpurii; pentru un gust bun, este important să se respecte etapa optimă de recoltare, deoarece fructele se colorează devreme (chiar dacă nu sunt încă coapte)