Cireș Carmen

Artevos este o asociație formată din mai mulți acționari care și-au unit forțele pentr...
+373-6852-8879
Observații speciale - fructele sunt distribuite uniform în coroana pomilor; dacă plouă în timpul colorării fructelor de la galben la roșu, acestea tind să crape.
Descriere
- Origine - Naric, Ungaria.
- Părinți - Sárga Dragán x H203.
- Creștere - vigoare slabă-medie, ramificare bună, structură frumoasă a coroanei pomilor.
- Înflorire - mediu târzie, alelele S4S5, polenizatori buni în aceeași perioadă de înflorire sunt printre altele: ՚Techlovan ՚ , ՚Early Korvik.
- Maturare - a treia săptămână de maturare a cireșelor, circa 10-12 zile după Burlat.
- Aspect - calibru foarte mare (9-13 g, Ø 32 mm), fructe cordiforme cu epidermă roșie aprinsă și pedunculi lungi.
- Calitate - epiderma fermă acoperă în mod perfect pulpa fină și suculentă; pulpa de fermitate medie și culoare roșu închis, având sâmbure mare în funcție de mărimea fructului.
- Caracteristici gustului - Carmen impresionează prin aciditatea sa revigorantă. Dulceața este prezentă din momentul gustării, iar aromele de piper alb, lămâie și cimbru o însoțesc.
- Producție - înaltă și stabilă.
- Observații speciale - fructele sunt distribuite uniform în coroana pomilor; dacă plouă în timpul colorării fructelor de la galben la roșu, acestea tind să crape.