Îngrășământ Nitrat de calciu

Descriere
Îngrășământ intensiv Nitrat de calciu
Conținut garantat:
Azot total (N): 15.1 %
Azot amoniacal (N-NH4): 1.1 %
Azot nitric (N-NO3): 14.0 %
Calciu solubil în apă (CaO): 25.5 %
Mod de aplicare
Aplicare foliară
• Fructe (de exemplu, măr, păr, cais, cireș, piersici, struguri, căpșuni, etc.): 5 - 15 kg/ha
• Legume (de exemplu, roșii, ardei, castraveți, vinete, fasole, ceapă, cartofi, etc.): 4 - 12 kg/ha
• Culturile de câmp (de exemplu, grâu, porumb, floarea-soarelui, bumbac, sfeclă de zahăr, etc.): 10 - 30 kg/ha
Fertirigare (irigare prin picurare)
• Fructe (de exemplu, măr, păr, cais, cireș, piersici, struguri, căpșuni, etc.): Cantitate totală sezonieră: 10 - 30 kg/ha/sezon
• Legume (de exemplu, roșii, ardei, castraveți, vinete, fasole, ceapă, cartofi, etc.): Cantitate totală sezonieră: 10 - 30 kg/ha/sezon
• Culturile de câmp (porumb, grâu, sfeclă de zahăr): 10 - 40 kg/ha/sezon
Notă: Aplicarea prin fertirigare nu este foarte frecventă pentru culturile de câmp. Dozele trebuie ajustate în funcție de tipul solului, analiza solului și cerințele nutriționale ale culturii.
Beneficii în agricultură
• Îngrășământ pe bază de azot (N-NO3) și calciu solubil în apă.
• Conținutul ridicat de azot nitric și calciu solubil în apă, face ca nitratul de calciu să fie un îngrășământ extrem de eficient.
• Calciul joacă un rol important în păstrarea prospețimii fructelor și legumelor după recoltare.
• Calciul este implicat în structura pereților celulari ai plantelor.
• Întărește pereții celulari și mărește rezistența la boli.
• Deficiența de calciu provoacă tulburări în plante, joacă un rol important în germinarea polenului, formarea rădăcinilor, mugurilor și fructelor.