Dioxid de sulf 6%
Maldiagro SRL este o companie ce se ocupă în special de importul, comercializarea prod...
+373-7935-3531
Conservant alimentar cu conținut de dioxid de sulf, gaz lichefiat solubilizat în apă demineralizată având o concentrație de 5-6% SO2.
Descriere
Conservant alimentar cu conținut de dioxid de sulf, gaz lichefiat solubilizat în apă demineralizată având o concentrație de 5-6% SO2.
Utilizare
Se utilizeză stropind strugurii înainte de zdrobire - doză 1L/1000kg struguri.Se mai poate utiliza la sfârșitul fermentației, după ce vinul a fost tras de pe drojdie:
- 0,7 - 1L conservat / 1000L de vin în cazul în care nu s-a făcut tratamentul înainte de zdrobirea strugurilor.
- 0,5 - 0,6L conservant / 1000L de vin în cazul în care s-a făcut tratamentul înainte de zdrobirea strugurilor.
După încetarea fermentației și odată cu tratamentul cu conservant pe bază de SO2 se poate folosi și bentonita alimentară utilizându-se:
- 1Kg bentonită / 1000L vin roșu.
- 2Kg bentonită / 1000L vin alb.
Vinul poate fi consumat după minim 21 zile de la efectuarea tratamentului cu SO2 și bentonită alimentară, conservantul asigurând o fermentație controlată, iar bentonita asigurând limpezirea vinului.