Tuta Protect® - Ecocenter

Ecocenter
Înființată în 2001, „Mezhtrans Moldova” SRL, comercializând sub marca Eco Center, comp...

Se recomandă utilizarea dozatoarelor Tuta Protect® până la apariția primei generații de dăunători și până la sfârșitul sezonului de recoltare.

Descriere

Cu ajutorul unei cantități mari de feromoni, eliberate de MD dozator  Tuta Protect® , se realizează impregnarea arealului ce urmează a fi protejat. Masculii Tuta urmează absolut pistele false a femelei create de MD dozator și se dezorientează de la exces de feromoni. Astfel, copulația și înmulțirea dăunătorilor nu sunt loc.

Categoria:  Perturbarea împerecherii.

Dezorientanții feromonali s-au dovedit a fi un mijloc deosebit de eficient în combaterea moliei miniere a tomatelor.

Utilizarea produsului  Protect®️  este de control aferentă și ecologică a insectelor dăunătoare.

Dozatorul de plastic, conține feromonul și permite eliberarea uniformă a compoziției feromonale. Prin intermediul dozatorului  Tuta Protect®️  se impregnează în mediul înconjurător cu doze ridicate de feromon sintetic cu scopul întreruperii comportamentului de împerechere a dăunătorilor, prin dezorientare și reducere a incapacității masculului să localizeze femeile. 


Perioada de utilizare

Se recomandă utilizarea dozatoarelor  Tuta Protect®  până la apariția primei generații de dăunători și până la sfârșitul sezonului de recoltare.

În scopul monitorizării și determinării timpurii a existenței focarelor dăunătorilor, propunem utilizarea a 2-3 capcane de tip Delta cu momeala Tută absolută pe ha. 

Purtător

MD dozator îmbibat cu compoziție feromonală.

Durata de actiune

MD dozator acționează timp de 20-25 de săptămâni, cu temperatura optimă de 20°C – 35°C.

Mod de utilizare

  • Se recomandă utilizarea a 2-3 capcane feromonale de tip Delta cu momeala Tuta absoluta pe ha, pentru determinarea prezenței dăunătorilor. Capcanele se instalează la 0,5-1,5 m înălțime de la suprafața solului. Prin monitorizarea zilnică a numărului dăunătorilor capturați, se poate determina prezența dăunătorilor maturi, cât și infestarea lor.
  • Folosiți mănuși de protecție înainte de utilizare.
  • Amplasați MD dozatoarele conform instrucțiunii.
  • Supravegherea și monitorizarea regulată a plantelor este necesară, pentru a identifica cât mai rapid primele semne de dăunare. Aceasta este o condiție esențială pentru aplicarea măsurilor adiționale de combatere a dăunătorilor. Adițional sugerăm utilizarea capcanelor Agrolls Galben și Card Cue Galbenă pentru Tuta absoluta.

1.Poziționarea și densitatea MD dozatoarelor

Instalați Tuta Protect® alternând la înălțimi de 0,5 m și 1,5 m de la suprafața solului, la o distanță de 5-6 metri între dozatoare. Se amplasează din calculul de 300 dozatoare la 1 ha.

2.Condiții de depozitare

Dozatoarele se păstrează într-un loc răcoros și uscat, departe de lumina directă a soarelui, în ambalajul original până la momentul folosirii lor. Pentru păstrarea de lungă durată se recomandă refrigerarea produsului, în acest caz, termenul de păstrare va fi de 24 luni.

3.Înlocuire

Peste 20-25 de săptămâni după instalare, dozatoarele Tuta Protect® se recomandă de a fi înlocuite cu altele noi. Este necesar, de a elimina MD dozatoare scoase din uz, din zona de monitorizare/tratare cu feromoni, pentru a nu crea puncte de concurență cu dozatoarele în uz.

4.Precauții

Deși substanțele din dozatoarele Tuta Protect® sunt inofensive pentru ființele umane și mediul înconjurător, este recomandată purtarea mănușilor și spălarea mâinilor înainte și după instalarea/scoaterea din uz a dozatoarelor.

Capcane recomandate

Agrolls Galben BIODEGRADABILE

Agrolls este capcană pentru capturarea în masă a insectelor dăunătoare, realizată în formă de rulou de bandă din polietilenă, cu adeziv entomologic pe ambele părți.

Culoarea galbenă a ruloului este atractant adițional pentru insectele țintă.

Produsul dat este 100% biodegradabil și este destinat utilizării în sere.

Capcană Card Cue Galbenă

Aceasta capcană adezivă din carton biodegradabil, în formă de placă, conține adeziv entomologic pe una din părțile sale și este o alegere fiabilă și eficientă în lupta cu insectele dăunătoare.

Capcana Card Cue folosește culoarea galbena, care este atractant adițional pentru insectele țintă, astfel încât dăunătorii sunt atrași spre suprafață adeziva a capcanei.

Card Cue permite monitorizarea și evaluarea densității insectelor și necesitatea luării măsurilor adiționale de protecție a plantelor.

Capcană Delta Paper (cu placă adezivă)

Delta Paper este potrivită pentru prinderea și monitorizarea unei varietăți de insecte dăunătoare, într-un mod eficient și non-toxic. Pentru a fi pe deplin funcțională, capcana necesită momeală feromonală destinată insectelor țintă, care poate fi procurată aparte sau în set cu capcana.

Etichete